Rituali ob poletnem solsticiju

Pred nami je eden najmočnejših dni v tem letu: poletni solsticij. Dovršil se bo v četrtek, 20. junija, ob 22.50. Če smo se decembra obračali vase, je zdaj čas, da se obrnemo navzven.

Poletni solsticij nas vabi, da zasijemo navzven in predstavimo svoje ideje in vizije svetu. Zdaj je tudi popoln čas, da pogumno izbereš novo smer, če si tega želiš. Kdo pa pravi, da si ne moremo premisliti? Sej veš – ni važen cilj, važna je pot.

Izkoristi energijsko izjemno močan dan, naj ti pomaga okrepiti sebe, svojo moč in uresničiti svoje želje! Manifestiraj in zgodilo se ti bo.

Pripravila sem ti nekaj ritualov, ki si jih lahko privoščiš, da v polnosti izkoristiš moč tega posebnega dne.

1.) Dihanje sonca. Zjutraj vstani pred sončnim vzhodom. Povzpni se na bližji hrib, kjer boš lahko opazovala, kako se zbuja nov dan. Bosih nog stoj na tleh in ko bo sonce vzhajalo, globoko vase vdihuj sončne žarke. Na glas izrekaj to, kar si želiš zmanifestirati – v sedanjem času, kot da se to že dogaja, in čim bolj konkretno.

2.) Solsticijski čaj. Skuhaj si čaj. Uporabiš lahko šentjanževko, sivko, pelin, kamlice, ognjič, rman in/ali vrtnice, ter ga popij samega, v miru in tišini, ali pa ga vključi v kakšen drug ritual. Ob pitju bodi pozorna na vso svoje telo. Na koncu izrazi hvaležnost za vse, kar imaš, in izrekaj manifestacije.

3.) Ritual pisanja. Pripravi si svoj večerni ritual. Na mizo/polico/oltarček si pripravi kristale, šopek poletnega cvetja, posodo z vodo, kamor dodaš ščepec soli in rožmarin, list papirja ter oranžno ali rumeno svečo. Prižgi svečo, roke pa si umij osoljeni vodi. Nato naredi par globokih prisotnih vdihov in izdihov. Na list papirja najprej napiši, za kaj vse si hvaležna, nato pa nadaljuj s pisanjem o tem, kaj vse si še želiš. Kakšna želiš postati? Kako želiš delovati? Kaj privabljaš v svoje življenje? Vse piši v sedanjem času, kot da se to že dogaja, in čim bolj konkretno (‘Sem srečna in zadovoljna … Živimo v svetli, prostorni hiši … V naši družini vladata mir in ljubezen.’). List papirja v ognjevarni posodi ali zunaj zažgi in želje predaj vesolju.

4.) Masaža prsi. Najprej naredi nekaj globokih vdihov in izdihov. Dotakni se svojih prsi in opazuj, kako se ob tem počutiš. Izrazi hvaležnost, da imaš to telo. Na dlani kani nekaj olja in prični z masažo prsi – z rokama riši znak neskončnosti. Z desno roko začni na prsnici, pojdi pod levo dojko, na zunanjo stran in na vrh dojke. Na prsnici zamenjaj roki in z levo roko nadaljuj pod desno dojko, ob strani in nazaj proti prsnici. Ko zaokrožiš okoli obeh prsi, je s tem narisan en znak neskončnosti. Predlagam, da jih ponoviš 36. Ob masaži ponavljaj to, kar želiš privabiti v svoje življenje – v sedanjem času in čim bolj konkretno.

5.) Ženski krog ob ognju. Udeleži se mojega ženskega kroga ob ognju z obredno masažo prsi, kjer boš zmanifestirala sebe v svoji najboljši in najbolj avtentični obliki, in svoje želje ter sanje močno začutila tudi v svojem telesu.

Medtem ko je solsticij močan čas za postavitev namenov, je tudi odličen čas, da posediš v naravi in vpiješ zdravilne vibracije energijske mreže. Vzemi si čez dan čas za naravo, za pitje vode (izvirske, če je možno), za čim več svežega sadja in zelenjave, za veselje, radost, srečo. Dovoli si, da se počutiš bolj povezana in bolj usklajena s čudovitim svetom okoli sebe.

Letošnji solsticij prinaša energijo in moč novega rojstva, ki je posledica zavestnega, usmerjenega notranjega dela. To, kar utelešaš, to, kar počneš, kar že gradiš, to bo potencirano. K temu bo pripomogla tudi sobotna polna luna v strelcu. To bo dodatno povečala našo sposobnost, da se dvignemo iz pepela na tistem področju, ki je bilo izčrpavajoče v zadnjih šestih mesecih – in se popolnoma vrnemo – na nov in globok način.

Pogumno torej, in čim bolj jasno in konkretno. Vse, kar potrebuješ, imaš že v sebi.

Urška Repnik, navdušenka nad življenjem in svetom, mentorica ženskam in podjetnicam