Splošni pogoji poslovanja

Z oddajo naro─Źila za nakup izbranih izdelkov na na┼íem spletnem mestu se strinjate s splo┼ínimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu https://urskarepnik.si Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu https://urskarepnik.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Lastnik spletne trgovine https://urskarepnik.si je podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p., z mati─Źno ┼ítevilko 8048266000.

Spletna trgovina https://urskarepnik.si ponuja nakup izobra┼żevalnih te─Źajev in in┼ítrukcij. Spletna trgovina je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni na┼íi izdelki, podrobne informacije in cene izdelkov (redne cene in spletne cene). Pogoji nakupa so dolo─Źeni v skladu z Zakonom o varstvu potro┼ínikov.

Spletno prodajo na https://urskarepnik.si izvaja podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p., z mati─Źno ┼ítevilko 8048266000. Podjetje ni zavezanec za pla─Źila DDV-ja.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja, ┼ítevilka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-po┼íta, telefon),
 3. bistvene zna─Źilnosti blaga oziroma storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvr┼íitve storitve (na─Źin, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno mora biti prikazano, ali ┼że vsebujejo davke in stro┼íke prevoza,
 7. na─Źin pla─Źila in dostave,
 8. ─Źasovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je ┼íe mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, ─Źe in koliko stane kupca vra─Źilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali slu┼żbi za stike s kupci.

Naro─Źanje

Po pregledu ponudbe ┼żelenih izobra┼żevanj / te─Źajev izberete mo┼żnost ÔÇťdodaj v ko┼íaricoÔÇŁ. Izbrani izdelki so zbrani v ko┼íarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite koli─Źine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste kon─Źali z nakupovanjem, izberete mo┼żnost ÔÇťko┼íaricaÔÇŁ, kjer uredite izdelke. S klikom na gumb ┬╗nadaljuj┬ź boste v nekaj korakih opravili celoten nakup.

Kupec prejme pogodbo o nakupu po elektronski pošti na svoj naslov.

Vra─Źilo izdelkov, reklamacije in garancija

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vra─Źila blaga se upo┼ítevajo, kot so opisani na naslednji povezavi ÔÇô Reklamacije.

Cene

V spletni trgovini so objavljene redne cene. Vse objavljene redne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo za nakup preko spletne trgovine https://urskarepnik.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaklju─Źka in oddaje naro─Źila preko spletne trgovine https://urskarepnik.si. Vse cene izdelkov na https://urskarepnik.si so prikazane v EUR.

Cene so informativnega zna─Źaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

Pla─Źilo in prevzem

V spletni trgovini https://urskarepnik.si so na voljo naslednji na─Źini pla─Źila:

 • PayPal (za izvedbo pla─Źila boste preusmerjeni na PayPal stran). Provizija pla─Źila s PayPal sistemom zna┼ía 1,00 ÔéČ.
 • kreditna kartica (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • nakazilo na ban─Źni ra─Źun.

Blago ste dol┼żni pred prevzemom vizualno in ┼ítevil─Źno pregledati, ter zapisati morebitne vidne po┼íkodbe na embala┼żi ali blagu.

Stroški pošiljanja

Stro┼íki po┼íiljanja se obra─Źunajo ┼że pri nakupu v spletni trgovini https://urskarepnik.si. Dodatnih stro┼íkov po┼íiljanja po┼ítarju ali drugemu dostavljalcu naro─Źenih artiklov iz spletne trgovine urskarepnik.si niste dol┼żni poravnati. Naro─Źnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili po┼ítnih podjetij.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se poka┼żejo ob prevzemu blaga, v skladu z dolo─Źbami Zakona o varstvu potro┼ínikov (ZvPot).

Dobavni rok

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. vam bo naro─Źeno blago dostavilo najkasneje v 5 delovnih dneh po prejetju naro─Źila oz. po prejetem pla─Źilu v primeru izdelave predra─Źuna.

─îe naro─Źenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski po┼íti ali telefonu.

Uporaba spletne trgovine Podjetja Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. si pridr┼żuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. se bo v najve─Źji mo┼żni meri trudilo za a┼żurnost, brezhibno delovanje in to─Źnost informacij navedenih v spletni trgovini https://urskarepnik.si. V kolikor kupec opazi kakr┼ínokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj to nemudoma sporo─Źi na enega izmed kontaktov.

Vsebine v spletni trgovini so avtorsko za┼í─Źitene. Kakr┼ínakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. prepovedana.

Na─Źin pla─Źila

 • pla─Źilo s kartico┬áob zaklju─Źku naro─Źila na spletni strani (preko platforme Stripe)
 • pla─Źilo preko storitve PayPal┬á
 • po predra─Źunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naro─Źila.
  Predra─Źun si lahko izdela pravna ali fizi─Źna oseba. Javni zavodi morajo ob naro─Źilu poslati naro─Źilnico in so upravi─Źeni do pla─Źila v zakonskem roku.

Dostava

Dostava na dom

Naro─Źeno blago vam bomo dostavili najkasneje v 5 delovnih dneh (obi─Źajno 1-2 dni) po prejetju naro─Źila, v kolikor je bilo naro─Źilo potrjeno. ─îe naro─Źenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski po┼íti ali telefonu.

Za vse informacije v zvezi z va┼íim naro─Źilom in dostavo nam lahko pi┼íete preko e-po┼íte na┬áurska@urskarepnik.si.

─îe naro─Źenega te─Źaja ali izobra┼żevanja trenutno ne izvajamo, vas bomo obvestili po elektronski po┼íti ali telefonu.

Reklamacija & Garancija

Reklamacija

V primeru, da s kupljenim izdelkom iz kakr┼ínega koli razloga niste zadovoljni in ┼żelite odstopiti od pogodbe, nam lahko izdelek vrnete v┬á14┬ádneh od datuma prevzema. ┼áteje se, da je sporo─Źilo o odstopu od pogodbe pravo─Źasno, ─Źe je po┼íiljka oddana v roku. Edini stro┼íek, ki vas bremeni v tem primeru, je neposreden stro┼íek vra─Źila blaga. ─îe odstopite od pogodbe, smo vam dol┼żni v najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporo─Źila o odstopu od pogodbe povrniti vsa opravljena pla─Źila.

Blago mora biti┬ánepo┼íkodovano┬áin v┬ánespremenjeni koli─Źini, uporabljeno mora biti v skladu z navodili in zapakirano v┬áoriginalni embala┼żi. Izdelek ne sme biti ┼że uporabljen. Prilo┼żite tudi┬ákopijo ra─Źuna.

Reklamacija izdelka

Pri reklamaciji izdelka upoštevajte naslednja navodila in pravila:

 • ─îe se izdelek pokvari v garancijskem roku po┼íljite e-po┼íto na: urska@urskarepnik.si, da se dogovorimo za zamenjavo izdelka.
 • V primeru la┼żne reklamacije ne vra─Źamo izdelka ali kupnine izdelka.
 • Izdelek mora biti vrnjen skupaj z┬áoriginalno embala┼żo.
 • Obvezno┬áprilo┼żite ra─Źun┬á(lahko je fotokopija). Po┼ítni ponudnik bo prevzel va┼í paket na dogovorjenem naslovu in ga po opravljenem servisu/zamenjavi dostavila nazaj.
 • ─îe je izdelek v garanciji, po┼ítnino in stro┼íke popravila/zamenjave krije urskarepnik.si
 • Reklamirani izdelek┬ábo prevzel po┼ítar┬ápo┼ítnih storitev┬ápo naro─Źilu┬ás strani urskarepnik.si
 • Morebitnih┬ásamovoljno poslanih po┼ítnih po┼íiljk┬ána na┼í naslov ne bomo prevzeli. V tem primeru nosi stro┼íke zavrnitve po┼íiljke kupec sam.

Prosimo, da pri reklamacijah upoštevate tudi naslednjo garancijsko izjavo:

Garancijska izjava 

Izjavljamo, da bo izdelek brezhibno deloval, ─Źe bo uporabnik upo┼íteval prilo┼żena navodila za uporabo. Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. se obvezuje, da bo vse morebitne pomanjkljivosti nastale v ─Źasu proizvodnje, popravil/zamenjal v garancijskem roku (8 dni).

Proizvajalec se obvezuje v zakonsko predvidenem garancijskem roku brezpla─Źno popraviti ali zamenjati okvarjene oz. po┼íkodovane dele za katere se izka┼że, da so nastali v ─Źasu proizvodnje.

Garancija velja izklju─Źno pod pogoji danimi pogoji:

 • deli izdelka, ki imajo napako nastalo v ─Źasu proizvodnje,
 • nima znakov po┼íkodb s strani kupca,
 • ni bil preobremenjen ali prenatla─Źen.

Garancija ne vklju─Źuje:

 • delov, ki se obrabijo ob obi─Źajni rabi,
 • po┼íkodb, ki so nastale pri neodgovorni in nepravilni uporabi ali malomarnosti,
 • po┼íkodbe nastale med neprimernim skladi┼í─Źenjem, nezgodami ali nestrokovnimi popravili.

Dodatne informacije v zvezi z reklamacijami

Elektronski naslov za reklamacije: urska@urskarepnik.si

Varstvo osebnih podatkov

Ob prvem obisku spletne trgovine https://urskarepnik.si se na va┼í ra─Źunalnik shrani ÔÇťpi┼íkotekÔÇŁ (cookie), ki ga lahko sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami prepre─Źite, da bi se shranil. Pi┼íkotki so datoteke, namenjene bolj┼íi komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo u─Źinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek ne moremo priti do va┼íi osebnih podatkov ali podatkov, ki so na va┼íe ra─Źunalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

Podatki, ki jih uporabnik posreduje pri nakupu na spletni strani ali kako druga─Źe preko e-po┼íte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. bo pridobljene podatke varovalo ter prepre─Źevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. si pridr┼żuje pravico, da kadarkoli spremeni splo┼íne pogoje poslovanja brez vnaprej┼ínje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine https://urskarepnik.si med kupcem in Mamami, Urška Repnik, s.p.bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p.skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakr┼ínega izvajalca izvensodnega re┼íevanja potro┼íni┼íkih sporov kot pristojnega za re┼íevanje potro┼íni┼íkega spora, ki bi ga potro┼ínik lahko spro┼żil v skladu z Zakonom o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov.

Podjetje Mamami, Ur┼íka Repnik, s.p. kot ponudnik blaga, ki se ukvarja s spletno trgovino na obmo─Źju RS, na spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno re┼íevanje potro┼íni┼íkih sporov (SRPS).┬á Platforma je na voljo potro┼ínikom na elektronski povezavi┬áhttp://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potro┼ínik (navedeno velja izklju─Źno za fizi─Źne osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporo─Źi, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odlo─Źitev. Rok se za─Źne ┼íteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potro┼ínik sporo─Źi na e-naslov prodajalca: urska@urskarepnik.si

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se ┼íteje za sporo─Źilo o odstopu od pogodbe.

Potro┼ínik mora artikel vrniti prodajalcu nepo┼íkodovan in v nespremenjeni koli─Źini, razen ─Źe je artikel uni─Źen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova koli─Źina zmanj┼íala, ne da bi bil za to kriv potro┼ínik. Potro┼ínik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potro┼ínik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potro┼ínik odgovarja za zmanj┼íanje vrednosti blaga, ─Źe zmanj┼íanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini stro┼íek, ki bremeni potro┼ínika v zvezi z odstopom od pogodbe, je stro┼íek vra─Źila artiklov (ki se v primeru po┼íiljanja obra─Źunava po ceniku dostavne slu┼żbe in je odvisen od tega ali gre za po┼íiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporo─Źila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potro┼ínik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natan─Źnih navodilih potro┼ínika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Vra─Źilo opravljenih vpla─Źil bo izvedeno takoj, ko je to mogo─Źe, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporo─Źila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, to─Źnosti in pravo─Źasnosti vra─Źila ter zagotavljanja evidence o pla─Źilih, se vra─Źilo pla─Źila kupcu izvede izklju─Źno z nakazilom na njegov transakcijski ra─Źun. Vra─Źilo pla─Źila v gotovini ni mogo─Źe!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil kori┼í─Źen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upo┼ítevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vpla─Źani znesek. V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potro┼íniku ponudimo odkup artikla z ustrezno od┼íkodnino, ki jo z zapisnikom dolo─Źimo ob vra─Źilu. Odkup z zni┼żano vrednostjo se upo┼íteva ob potrditvi potro┼ínika po elektronski po┼íti. Potro┼ínik omenjeno odkupnino koristi izklju─Źno ob naro─Źilu drugega artikla enake ali vi┼íje vrednosti.

Pravico do vra─Źila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natan─Źneje urejajo dolo─Źila┬ázakona o varstvu potro┼ínikov┬á(neuradno pre─Źi┼í─Źeno besedilo).

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Pi┼íkotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob va┼íem obisku po┼ílje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o va┼íem obisku in vam omogo─Źi prijazno ter enostavnej┼ío spletno storitev. S pomo─Źjo pi┼íkotkov prilagajamo vsebino na na┼íi spletni strani, si zapomnimo va┼íe preference in bele┼żimo obisk na┼íe spletne trgovine. Brskanje po na┼íi spletni trgovini je s pi┼íkotki prijetnej┼íe, hitrej┼íe in predvsem u─Źinkovitej┼íe.